Tämän aiomme selvittää maaliskuussa, kun yhdistämme voimamme Business Finlandin ja Location Innovation Hubin kesken järjestämällä hackathonin, missä selvitämme mitä data ja tekoäly voivat kertoa metsien biologisesta monimuotoisuudesta.
Data avaa uusia oivalluksia ympäristöömme.
Erityisen mielenkiintoisia ja arvokkaita oivalluksia saattaa nousta esiin, kun tuomme eri lähteistä peräisin olevaa dataa yhteen ja pengomme sitä tekoälytyökalujen avulla. Tämän teemme 7.-9. maaliskuuta Beyond Dead Wood Hackathonissa, jossa toivomme saavamme uusia näkökulmia metsien ja luonnon monimuotoisuuteen.
Business Finlandin Data Economy -ohjelman tavoitteena on herättää suomalaisia yrityksiä ymmärtämään datan jakamisen ja ulkoisen datan hyödyntämisen mahdollisuuksia uuden arvon luomisessa. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo – kuten vanha suomalainen sananlasku sanoo.
Tämä koskee myös datan hyödyntämistä ja jakamista. Datan avulla ilo ei kuitenkaan vain kaksinkertaistu, vaan peräti kolminkertaistuu. Gartnerin analyysin mukaan dataa jakavat yritykset tuottavat kolme kertaa enemmän mitattavissa olevaa taloudellista hyötyä kuin yritykset, jotka eivät dataa jaa.
Datan jakamisesta puhuttaessa on kuitenkin hyvä muistaa, että datan jakaminen ei tarkoita, että sitä pitäisi antaa muille ilmaiseksi.
Hackathonit eivät ole vain hauska tapa viettää pari päivää samanhenkisten ihmisten kanssa. Hyvin järjestetyt hackathonit ovat osoittautuneet hedelmällisiksi työkaluiksi uuden ajattelun herättämiseen, ideoiden luomiseen ja mahdollisuuksien esittelyyn. Hackathonin tavoitteena on löytää ja ohjata ideoita kehityspoluille, jotka johtavat todellisiin uusiin ratkaisuihin, tuotteisiin ja palveluihin, ehkä myös Business Finlandin TKI-rahoituksen avulla. Toivottavasti Beyond Dead Wood Hackathonissa syntyy tulevaisuuden ratkaisuja metsien biodiversiteetin ymmärtämiseen ja havaitsemiseen, jotta voimme jatkossa hyödyntää metsiä kestävästi parhaalla mahdollisella tavalla.
Data Economy -ohjelman näkökulmasta Beyond Dead Wood Hackathonilla on kaksi tavoitetta. Ensinnäkin haluamme nähdä uusia ideoita ja ratkaisuja, joiden kehitys jatkuu pitkälle tämän hackathonin jälkeen. Toivomme näkevämme sellaisia uusia datapohjaisia liiketoimintamalleja ja ideoita, joilla on jossain vaiheessa potentiaalia saada Business Finlandin rahoitusta. Toiseksi haluamme nähdä hackathonin osallistujien näyttävän meille kaikille esimerkkejä datan yhteiskäytön tarjoamista mahdollisuuksista ja innostavan eri aloilla toimivia kaikenkokoisia yrityksiä hyödyntämään dataa toiminnassaan ja tuotteissaan. Haluamme osoittaa kuinka datasta puhuttaessa yksi plus yksi on todellakin enemmän kuin kaksi.
Katso lisätietoja Beyond Dead Wood Data Challengesta ja ilmoita tiimisi mukaan 26. helmikuuta 2024 mennessä!