Siirry sisältöön

26/9

Haku 17.5. – 26.9.2022

France meets Finland: yhteisten t&k-projektien haku tekoälyyn ja valmistavaan teollisuuteen

Eureka-verkosto on avannut kansainvälisen yhteishaun "Finland France call for innovative projects". 

Lisätietoja

Tom Warras (Eureka-rahoitus)
+358 50 5577 839
tom.warras (at) businessfinland.fi

 

Toni Mattila (Sustainable Manufacturing Finland -ohjelma)
+358 40 500 9099
toni.mattila (at) businessfinland.fi

 

Henriikka Yliheljo (Kontaktit Ranskaan)
+33 7 6333 1757
henriikka.yliheljo (at) formin.fi

 

 

Haku on päättynyt!

Suomalaisosapuolten on mahdollistaa hakea rahoitusta osallistumiselle yhteishankkeisiin, jotka toteutetaan yhdessä ranskalaisten kumppaneiden kanssa. Konsortioon täytyy kuulua vähintään yksi yritys sekä Suomesta että Ranskasta.

Haku pohjautuu Suomen ja Ranskan väliseen valtiolliseen yhteistyöhön tekoälyn sovelluksissa, mutta muutkin yritysten tarpeista lähtevät yhteiset t&k-projektit voivat hakea rahoitusta.

Haun järjestävät Business Finland ja Ranskan innovaatiorahoittaja BPI France. Tavoitteena on tukea yritysten yhteistä tuotekehitystä ja tutkimusta. Hakemusten kohteena ovat innovatiiviset tuotteet ja sovellukset, jotka kehitetään sopiviksi ja valmiiksi kyseisten maiden markkinoille.

Alkuvuonna 2018 presidentti Emmanuel Macron käynnisti kunnianhimoisen suunnitelman tehdä Ranskasta johtavan maan tekoälyn soveltamisessa. Avainasemassa ovat Ranskan poikkitieteelliset tekoäly-tutkimusyksiköt (3IA) ja ranskalaiset yritykset, mukaan lukien 500 startupia. Suomen AI-sektorin kehityspotentiaali on ollut tiedossa ja Suomen ja Ranskan välillä valittiin tekoäly ja sen sovellukset valmistavassa teollisuudessa kohderyhmäksi.

T&k-avustusta ja -lainaa Business Finlandista

Business Finland ja BPI France tukevat nyt innovaatio- ja t&k-projekteja kahden maan välillä t&k-avustuksin ja -lainoin. Eureka-verkosto tarjoaa tälle puitteet ja mahdollistaa pitkän jänteen strategisen ja teknisen yhteistyön kahden maan yritysten välillä.

Haku toteutetaan Eurekan menettelyin kaksivaiheisena, ja se on avoin kaikille toimialoille ja aihealueille. Erityisesti valmistavan teollisuuden tekoälysovellukset ovat kannustuksen kohteena, ja kumppanien haku onnistuu parhaiten sillä alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa hakijat muodostavat konsortion, jossa on vähintään yksi yritys kummastakin maasta. 1+1 on sopiva konsortion koko, ja haun pääkohderyhmä ovat pk- ja midcap-yritykset. Suomessa rajana on 300 M€ liikevaihto ja Ranskassa 2000 henkilötyövuoden yritykset. Myös suuremmat yritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset voivat osallistua omilla projektiosuuksillaan, joihin kummassakin maassa sovelletaan omia ehtoja. Siinä tapauksessa Suomessa pätevät Business Finlandin ns. suuryrityskriteerit ja Co-Innovation-kriteerit.

Hakijakonsortio jättää yhden yhteisen hakemuksen Eurekan järjestelmään. Määräpäivä on 26.9.2022.

Toinen vaihe seuraa varsin pian sen jälkeen, jolloin jatkoon sopivat hakijaosapuolet jättävät Business Finlandiin ja BPI Franceen kansalliset hakemukset, kun tähän annetaan kehotus.

Eurekan hakusivu

Hakemuksen jättämisen ohjeistus on painikkeen "How to apply?" alla.

Lisätietoja

Business Finlandin t&k-rahoitus
Suomalaishakijoiden on otettava yhteyttä Business Finlandiin hyvissä ajoin ennen haun sulkeutumista. Haun yhteyshenkilöt neuvovat myös miten kansallisten rahoitushakemusten kanssa tulee edetä.

BPI Francen rahoitus