Elektroniikkateollisuus on Suomen yksi keskeisimmistä teollisuudenaloista, jonka kehityksellä on merkittäviä vaikutuksia kilpailukykyymme. Mikroelektroniikka, puolijohteet ja fotoniikka ovat avainasemassa innovaatioiden ja tuottavuuden kasvattamiselle sekä digitaaliselle ja vihreälle siirtymälle.
Viime vuosien kriisit ovat tuoneet esiin puolijohteiden globaalien arvoketjujen haavoittuvaisuuden sekä tarpeen hallita tähän liittyviä riskejä. Yhdysvallat ja Eurooppa ovat heränneet kehittämään tätä yhteiskunnalle keskeistä teollisuuden alaa. Mikroelektroniikka ja puolijohteet on nimetty EU:ssa prioriteettiteknologiaksi, joka on perustana tulevaisuuden yhteiskunnille. EU:n tuoreen sirusäädöksen tavoitteena on puolijohteiden suunnittelun ja innovoinnin edistäminen sekä tuotantokapasiteetin nostaminen Euroopassa. Tämä on erinomainen mahdollisuus Suomelle.
Business Finlandin Sustainable Manufacturing Finland -ohjelma ja Teknologiateollisuus ovat avanneet keskustelun suomalaisten toimijoiden roolista eurooppalaisessa arvoketjussa kahdessa aiemmassa kansallisessa seminaarissa (3.2.2022 sekä 11.5.2022). Tätä keskustelua jatkamme ja syvennämme näkemyksiä 13.9., samalla kun verkotumme myös uusien osallistujien kanssa.
Tilaisuus on pääosin suomenkielinen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii sitovan ilmoittautumisen. Tervetuloa mukaan!
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
9.00 Sirupulan globaalit seuraukset sekä mahdollisuudet suomalaisen mikroelektroniikan ja fotoniikan kasvulle
10.20 Kahvitauko
10.35 Kotimaiset vahvuudet – Moderaattorina Joonas Mikkilä, tieto- ja teknologiapolitiikan johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus
11.00 Paneelikeskustelu: Miten varmistamme, että yritykset Suomessa voivat investoida ja kasvaa Suomessa – Moderaattorina Pekka Sivonen, projektijohtaja, Kvanttinova
11.30 Loppusanat ja vapaata keskustelua, pientä tarjottavaa
13.00 Tilaisuus päättyy