Siirry sisältöön

23/10

Helsinki 23.10.2024

AI-gaala 2024

Aika: Ke 23.10. klo 8.30–18.00 
 
Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki 
Ilmoittaudu gaalaan

Lisätietoja

Aija Kalander
Head of Generative AI Campaign, Business Finland
aija.kalander (at) businessfinland.fi

Venni Metsäranta
Program Coordinator, Business Finland
venni.metsaranta (at) businessfinland.fi

Karoliina Partanen
Director, AI Finland, Teknologiateollisuus ry
karoliina.partanen@teknologiateollisuus.fi

Tekoäly mahdollistaa merkittävän tuottavuusloikan. Parhaat soveltajat ja kehittäjät palkitaan Suomen ensimmäisessä AI-gaalassa.

Business Finland Generatiivinen AI -kampanja ja AI Finland tuovat yhteen 400 yritysjohtajaa ja alan huippuosaajaa juhlistamaan tekoälyn suomalaisia saavutuksia ja oppimaan sen tarjoamista mahdollisuuksista.​  
 
AI-gaalassa palkitaan merkittävimmät tekoälyprojektit, -toimijat ja business caset laajasti eri toimialoilta ja tutkimuskentästä yhteensä 10 kategoriassa. Tuomaristoa johtaa Risto Siilasmaa
 
Tavoitteenamme on rohkaista suomalaisia yrityksiä tutkimaan, kehittämään ja hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia sekä käyttämään Business Finlandin ja AI Finlandin tarjoamia rahoituksia. Gaala tarjoaa tilaisuuden verkostoitumiseen, vertaisoppimiseen ja nopeaan tiedon siirtoon yrityksiltä toisille ja näin edistää yhteistyötä ja innovaatioita Suomessa.  
 
The Economic Opportunity of AI in Finland -raportin mukaan tekoälyn ja generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen mahdollistaa Suomelle merkittävän tuottavuuden ja kilpailukyvyn paranemisen lähes kaikilla toimialoilla.
Lataa raportti
 
Ilmoita oma ehdokkaasi kilpailuun mukaan tästä 7.10. mennessä:
 
 
Business Finlandin Generatiivinen AI -kampanja  
Kampanja kiihdyttää generatiiviseen tekoälyyn liittyvää innovaatiotoimintaa, jolla lisätään yritysten globaalia kilpailukykyä. Kampanja keskittyy ensisijaisesti teknologiayrityksiin ja ICT-toimialaan. Tavoitteena on helpottaa vertaisoppimista näillä aloilla, kannustaa parhaiden käytäntöjen omaksumista ja aktivoida yrityksiä hyödyntämään generatiivista tekoälyä tuotteiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen.  
AI Finland -verkosto   
Maaliskuussa 2024 perustettu AI Finland -verkosto kokoaa yhteen tekoälystä kiinnostuneita yrityksiä ja muita toimijoita. Mukaan tuoreeseen verkostoon on ilmoittautunut jo yli 200 yritystä. Verkoston tavoitteena on lisätä tekoälyn käyttöönottoa ja kehittämistä Suomessa. Verkoston rahoitus on osa Teknologiateollisuuden 13,2 miljoonan tekoälyinvestointia.