Kasvusopimuksen tavoite on kasvattaa ja vahvistaa koko audiovisuaalista ekosysteemiä. Ekosysteemiä voi kuvata kaupunkina ja tässä kuvassa on näkymä AV-kaupunkimme nykytilaan perustuen vuoden 2020 tilinpäätöstietoihin.
Talon suhteellinen koko kuvassa viittaa toimijan vuotuiseen liikevaihtoon, joka kohdistuu audiovisuaaliselle toimialalle. Ylen toiminta on tässä kuvassa määritelty kokonaan AV-alaan kuuluvaksi. Huomioon on otettava, että noin puolet Ylen toiminnasta on lain puitteissa sellaista, että sitä ei voi ulkoistaa yrityksille.
Kaupungissa on useita toimijoita, joilla on liiketoimintaa muillakin toimialoilla. Esimerkiksi arvio Elisan AV-cityyn kohdistuvasta liikevaihdosta tulee yrityksen ulkopuolelta. Sanoman liikevaihdosta on puolestaan jätetty pois aikakausilehtien sekä koulukirjojen liikevaihdot. Luvut eivät ole absoluuttisia, mutta antavat näkökulman toimialaan.
Kaupungin rannalle on sijoittunut tilauspalvelumarkkina, jonka kokonaissummasta osa sisältyy myös jakelijoiden liikevaihtolukuihin. Tässä näkyy siis tilauspalvelumarkkinan yhteenlaskettu arvo sisältäen sekä kansainväliset että paikalliset toimijat.
Kaupunkikuvaan merkityt luvut ovat miljoonia euroja. Poikkeuksena tähän ovat taivaalla näkyvien kansainvälisten toimijoiden luvut, jotka kertovat vuotuisen hankintabudjetin miljardeissa. Kansainvälisen markkinan arvo on noin 600 miljardia, josta kaikkien streamereiden yhteenlaskettu hankintabudjetti on noin 100 miljardia. Eli 100 000 000 000 dollaria. Vuoden 2020 tietojen perusteella tästä budjetista 8 miljoonaa eli 0,8% tuli Suomen AV-kaupunkiin.
AV City Finland on yksinkertaistettu kuvaus tv- ja elokuvaliiketoiminnan nykytilasta. Kaupunkikuva täydentyy jatkossa kattamaan monia uusia liikkuvan kuvan käyttöalueita. Kasvun mahdollisuuksia on niin kv-markkinoilla kuin kotimaan sisälläkin. Miltä sinä haluaisit, että kaupunkimme näyttää tulevaisuudessa?