Siirry sisältöön
Tiedote 29.08.2024

Team Finland -päivän teemana ”Mission Possible”

Team Finland -päivän vauhdikkain osuus on pikatapaamiset. Vuonna 2024 tapaamisia on mahdollista sopia lähes 70 eri kohdemarkkinapöydän kanssa.

Team Finland -vienninedistämisverkoston vuotuinen tapahtuma kokoaa yhteen yritykset sekä kymmeniä eri markkinoita edustavat suurlähettiläät ja asiantuntijat.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna “Mission Possible”. Päivän ohjelma pureutuu vihreään siirtymään, globaaleihin trendeihin sekä geopolitiikan vaikutukseen kansainvälisessä kaupankäynnissä.

Tapahtuman avauspuheenvuoroissa elinkeinoministeri Wille Rydman ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio korostivat, että Team Finland -verkoston toimijat haluavat tehdä töitä järkevästi ja tuloksellisesti, asiakkaita varten ja Suomen menestyksen eteen. Puheenvuoroissa muistutettiin, että ulkomaankauppa on suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin kivijalka.

Pääjohtaja Nina Kopola Business Finlandista, ylijohtaja Jaana Korhonen ELY-keskuksesta, toimitusjohtaja Juuso Heinilä Finnverasta ja kansainvälisen kaupan alivaltiosihteeri Jarno Syrjälä ulkoministeriöstä vastasivat kysymyksiin miltä näyttää tulevaisuuden Team Finland. Yhdessä he painottivat selkeitä rooleja ja asiakaslähtöisyyttä, ja että viennin edistäminen vaatii taustavoimikseen koko verkoston niin Suomessa kuin maailmalla.

Päivän paneelikeskusteluiden aiheina ovat mm. Ukrainan jälleenrakentaminen, miten vanha teollisuus muuttuu vihreäksi, mistä saadaan uusia mahdollisuuksia Suomen viennille sekä miten maakuvaa voidaan hyödyntää viennissä. Keskustelijoina Team Finland -verkoston edustajien kanssa on suuri joukko inspiroivia yrityksiä: IQM Finland Oy, Konecranes Oyj, Polar Partners Oy, FY-Composites Oy, Bittium Oyj, Planmeca Oy, Wärtsilä Finland Oy/Wärtsilä Marine, Valio, Carbo Culture Oy, Capalo AI Oy, Solar Foods Oy, Remedy Entertainment Oyj, Neural DSP Technologies Oy, T-Media Oy, Resistomap Oy, Medicubex Oy, Sitowise Oy, Peikko Group Oy ja PES-Arkkitehdit Oy.

Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna satoja suomalaisyrityksiä ja viennin asiantuntijoita niin Suomen edustustoista, Business Finlandista, Finnverasta ja ELY-keskuksista. Yrityksillä on mahdollisuus verkostoitua kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa yli 70 eri markkinalta ja usealta alalta.

Mikä on Team Finland -verkosto?

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee julkisrahoitteisilla palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla.

Vuonna 2023 Team Finland -verkosto

  • palveli noin 10 000 rahoitus- ja neuvonta-asiakasta.
  • tunnisti ja julkaisi noin 600 markkinamahdollisuutta maailmalta ja kontaktoi yli 2 000 yritystä.
  • järjesti 120 Team Finland -vierailua maailmalle ja Suomeen joihin osallistui yli 2 000 suomalaisyritystä.
  • hankki Suomeen 414 miljoonaa investointieuroa, joista syntyi 721 työpaikkaa.
  • palkitsi parhaita vientiyrityksiä yhdessä tasavallan presidentin kanssa.​
     
Lisätietoa

Maija Hakkarainen
Head of Marketing
Business Finland

+358 50 5577 739
maija.hakkarainen (at) businessfinland.fi