Yhteistyö projekteissa ja
sopimusmalleja
Kehitysprojekteja suunniteltaessa on hyvä miettiä myös sopimusasiat kuntoon. Yritykset voivat tarvita esimerkiksi salassapitosopimuksia sekä jälleenmyynti- ja agenttisopimuksia.
Linkeistä löydät tietoa sopimusten laatimisesta ja erilaisista sopimusmalleista. Konkreettisempaa apua sopimuksen laatimisessa saat muilta neuvontaorganisaatioilta ja asianajotoimistoilta.
Huomaathan, että tämä materiaali on tarkoitettu yleiseksi taustatiedoksi, ei sellaisenaan sopimusten tai muun liiketoiminnan perustaksi. Business Finland tai Business Finlandin puolesta toimivat henkilöt eivät vastaa tämän materiaalin tai sen sisältämien tietojen käytön seurauksista.
Kaikkien koordinointipalvelua saavien on osallistuttava koordinointikustannusten maksamiseen riippumatta siitä, saako organisaatio julkista rahoitusta projektiinsa vai ei. Mikäli koordinointipalvelua saava ei osallistu koordinointipalvelun kustannusten kattamiseen, katsotaan rahoitusta siirtyneen kolmannelle osapuolelle.
Rahoittajalle tulee pyydettäessä toimittaa koordinointisopimuksen sisältö, josta käy ilmi, ettei palvelu sisällä ennen projektin alkua syntynyttä palvelua tai projektin toteuttamiseen kuulumatonta palvelua.
Yhteistyön koordinointikustannukset voivat olla joko prosentuaalisesti tai muulla täsmällisellä ja ennalta sovitulla kaavalla laskutettavia. Kustannusten jakoperuste ei voi olla Business Finlandin tai muun julkisen toimijan myöntämän rahoituksen määrä.
Esimerkki hyväksytystä toiminnasta: Koordinaattori laatii yhteistyösopimuksen, jonka kustannukset voidaan jakaa viiden hankeosallistujan kesken vaikkapa suhteessa 30%-30%-20%-10%-10% tai jokaiselle 1/5 laskusta.
Esimerkki ei-hyväksytystä toiminnasta: Koordinaattori laatii yhteistyösopimuksen, jonka kustannukset jaetaan prosenttiperusteisesti kunkin osallistujan hyväksytystä kustannusarviosta.