27/3

Utlysning 21.12.2023-27.3.2024

One Health-finansieringsansökan för universitet och forskningsinstitut för 2024

I denna utlysning är målet att skapa ny kompetens och en grund för utveckling av nya lösningar för att upprätthålla hälsa, förutsäga och förebygga sjukdomar, främja digitalisering i vårdprocesser samt för en effektiv och individualiserad sjukvård.


Läs utlysningstext (pdf)

Mer information och
bokning av diskussionstid


Outi Tuovila
outi.tuovila (at) businessfinland.fi

Laura Mustaniemi
laura.mustaniemi (at) businessfinland.fi

Utlysning har slutat!

Mer mångsidigt och smartare utnyttjande av hälsoinformation, utnyttjande av digitalisering och ny teknik och att flytta sjukvårdens fokus till förutseende och förebyggande ses som en nyckelroll för att hitta lösningar för att förbättra hälso- och sjukvårdens bärkraft.

I ansökan söker vi särskilt tvärvetenskapliga projekt som skapar ny kunskap för utveckling av nya kostnadseffektiva och effektiva lösningar. Olika experter, såsom läkare eller annan vårdpersonal, är också välkomna att delta i projekten. Dessutom måste forskningsprojekten ha minst tre företag som syftar till att internationalisera sina lösningar för att finansiera projektet.

Förutsättningar för och utvärdering av projekten

I den här ansökan finansieras Co-Research-forskningsprojekt. Vi förutsätter att forskningsprojekten planeras i nära samarbete med företag och att representanter för flera användarföretag deltar i styrgrupperna. Företagen ska också delta i finansieringen av offentlig forskning med en andel på minst tio (10) procent. I övrigt tillämpas Business Finlands normala Co-Research-finansieringskriterier för finansieringen. Dessutom ska projekten omfatta internationellt samarbete.

Bedömning av ansökningar:

  • Projektets relevans för ansökningen fokusområde
  • Den eller de sökandes och planens trovärdighet och genomförbarhet
  • Resultatens potentiella nytta för finländska företags långsiktiga affärsverksamhet
  • Företagens engagemang och intresse

Läs mer om Co-Research-finansieringstjänsten 

Läs mer om de allmänna villkoren för finansiering av offentlig forskning

Tidsplan och budget för forskningsansökan

  • Forskningsansökan har öppnats. En informationsträff om ansökan för forskare har ordnats den 17 januari 2024 kl. 10-10.30 i Teams. Inspelningen och presentationsmaterialet från informationsträffen finns på den engelskspråkiga webbplatsen.
  • Vi förutsätter en diskussion med Business Finland innan ansökan skickas in. Diskussionstiden kan bokas via engelskspråkiga webbplatsen.
  • Finansieringsansökningarna ska lämnas in senast den 27 mars 2024 via Business Finlands nätservice.
  • Forskningsfinansieringen som beviljas på grundval av denna ansökan uppskattas till cirka 4 miljoner euro. Forskningsprojekt konkurrerar om finansieringen med forskningsprojekt från andra program. I den här ansökan du också föreslå teman som, förutom temana i denna ansökan, också passar in i lokomotivföretagens färdplaner för ekosystem. Projekt som förenar lokomotivföretagens ekosystem och detta program kan utöka Business Finlands finansieringsmöjligheter. Finansiering för lokomotivföretag och -ekosystem.