Siirry sisältöön

30/11

Webinaari 30.11.2022

Ruoasta elämyksiä matkailuun

Klo 9:30-12:00

Lisätietoja

 

Terhi Hook

Development Manager, Food Tourism

terhi.hook (at) businessfinland.fi

Ruokamatkailun webinaari pidettiin 30.11.2022 Teamsin välityksellä. Webinaarissa kerrottiin ruokamatkailun uusista trendeistä ja vinkeistä tuotetarjonnan kehittämiseen ja markkinointiin.

Webinaari tarjosi uusia näkökulmia ruokamatkailun kehittämiseen ja tietoa ruokaelämysten kysynnästä markkinoilla. Webinaari pidettiin osittain englannin, osittain suomen kielellä.

Ohjelma

Tervetuloa! 
Terhi Hook, Visit Finland

Global Trends and Examples from the World's Top Culinary Tourism Destinations(esitys englanniksi)
Eric Pateman, ESP Culinary Consulting

Internationally renowned expert, Eric Pateman, will share insights into his recent work around destination management, food tourism trends and culinary route development. With experience in more than 100 countries, Eric will surely highlight and share some opportunities that Finland can implement as it grows as a destination. A short presentation will be followed by Q&A so participants can ask questions specific to their challenges.

Ajankohtaisia nostoja ruokamatkailun kehittämiseen 
Terhi Hook, Visit Finland

SAIMAA GASTRONOMY -verkosto – ruokaan perustuvan yhteistyön rakentaminen  
Anna Grotenfelt-Paunonen, TeaHouse of Wehmais

Palkittuun Saimaa Gastronomy -verkostoon kuuluvat neljä yritystä, joille asiakkaille tarjottava paikallinen, herkullinen ruoka on yritystoiminnan ytimessä. Näitä ovat Hotelli Punkaharju, Tertin Kartano, Sahanlahti Resort ja TeaHouse of Wehmais. Miten rakennettiin ruokaan perustuva yhteistyöverkosto ja menestynyt kärkituote? Miten verkosto toimii, mitkä ovat sen menestystekijät ja haasteet? Millaisia toimenpiteitä yritykset tekevät yhdessä ja mitä kukin yritys yhteistyöstä saa?

Hungry for Finland – apuja ja tukea ruokamatkailun kehittämiseen 
Sini Garam ja Kristiina Adamsson, Haaga-Helia

Hungry for Finland – Mitä uutta tulossa ruokamatkailutoimijoille 2023-2024?

The Importance of Food and Drink for British Travellers (esitys englanniksi)
Caroline Beaton-Moscatelli, Visit Finland representative UK

The presentation explains the demand of British travellers for restaurants and culinary experiences. It also gives tips for further development of food offering. It elaborates the food image of Finland through the results of Visit Finland PR activities

Food tourism in Stockholm -  development and cooperation (esitys englanniksi)
Jens Heed, project manager at Visit Stockholm

Jens will talk about Stockholm’s ambitions around sustainable food tourism and the new Stockholm Good Food Guide. He will also tell about the preparations for 2023 when Stockholm will be the European Capital of Gastronomy.

Kaskiksen matka Michelin-ravintolaksi 
Erik Mansikka ja Christina Haukka, Kaskis, Heli Nieminen, Ruokakaupunki Turku

Miltä tuntuu, kun vuosien kova uurastus lopulta palkitaan Michelin-tähdellä? Mitä ensimmäinen Helsingin ulkopuolelle myönnetty Michelin-tähti tarkoittaa Turun ja koko Suomen ravintola- ja ruokakulttuurille? Millaista on tämän päivän juomakulttuuri huippuravintoloissa?

Kaskiksen toinen ravintoloitsija, keittiömestari Erik Mansikka ja Kaskiksen sommelier Christina Haukka kertovat ajatuksistaan, fiiliksistään ja Kaskiksen toiminnasta Michelin-palkintojen jälkeen. Christina on myös saanut Vuoden sommelier -palkinnon. Haastattelijana Ruokakaupunki Turun projektipäällikkö Heli Nieminen.

Webinaarin päätössanat
Terhi Hook, Visit Finland

 

Tutustu webinaarin esitysmateriaaleihin.

Tallenne

Jos tarvitset tallenteesta saavutettavuusdirektiiviin nojaten tekstitetyn version, otathan yhteyttä Business Finlandiin verkkosivujemme kautta.