Siirry sisältöön
Uutinen 23.10.2023

Mukaan yhteistyöhön – Konecranesin Zero4-veturihanke etsii kumppaneita

Maaliskuussa käynnistyneen Konecranesin Zero4-veturihankkeen tavoitteena on parantaa suomalaisten yritysten teollista tuottavuutta ja kilpailukykyä. Zero4 on osa Business Finlandin Data Economy -ohjelmaa.

Zero4-veturihankkeen tavoitteisiin pyritään kehittämällä yhtenäinen alusta materiaalivirtojen hallintaan yhteistyössä kumppanien, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja asiakkaiden muodostaman ekosysteemin kanssa. Yli 70 kumppanin odotetaan liittyvän hankkeeseen vuoteen 2027 mennessä.

Business Finland voi rahoittaa Konecranesin Zero4-hanketta 20 miljoonalla eurolla, ja siihen liittyviä kumppanuushankkeita yhteensä 50 miljoonalla eurolla.

– Business Finlandin rahoituksen lisäksi Konecranes investoi hankkeeseen seuraavan viiden vuoden aikana 40 miljoonaa euroa, ja jatkaa näin teknologia- ja vastuullisuustavoitteidensa toteuttamista sekä kasvattaa työn tuottavuutta. Rahoituksen avulla Konecranes ja ekosysteemikumppanit kasvattavat tutkimus- ja innovointitoimintaansa merkittävästi seuraavan viiden vuoden aikana. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus suomalaisille dataa ja digitalisaatiota hyödyntäville alan toimijoille päästä mukaan maailman johtavaan materiaalivirtojen digitalisointihankkeeseen ja aika liittyä mukaan on nyt, kannustaa ohjelmajohtaja Kari Klossner Business Finlandista.

Business Finland etsii haastekilpailujen kautta rahoitettaviksi veturi- ja haastajayritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -hankkeita, joissa ne ratkovat merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja vaikuttavat oleellisesti Suomen kilpailukyvyn kasvattamiseen.

Tutustu Zero4-veturihankkeeseen

Tutustu Data Economy -ohjelmaan

Tutustu veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoitukseen

Kuva: Konecranes