Siirry sisältöön
Uutinen 04.07.2024

Pohjoismaat nimellä Nordic Circle Osakan maailmannäyttelyyn 2025

Pohjoismaisen hankkeen konsepti "Nordic Circle" paljastettiin medialle ja yhteistyökumppaneille Tokiossa

Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska rakentavat yhteisen paviljongin vuoden 2025 maailmannäyttelyyn Japanin Osakassa. Paviljongin nimi ja konsepti julkistettiin medialle ja yhteistyökumppaneille Tokiossa maailmannäyttelyn järjestelykokouksen aikana. Paviljongin konsepti "Nordic Circle" saa inspiraationsa paviljongin näyttelyn elementeistä ja ilmentää visiota uusien yhteyksien luomisesta ja kestävän kehityksen edistämisestä maailmannäyttelyn avulla.

”Nordic Circle” -konseptissa ympyrä mielletään avoimena ja se nousee kohti korkeuksia, paviljongin näyttelyssä keskeisen elementin, positiivisen pyörteen tavoin. Se symboloi yhteenkuuluvuutta ja pohjoismaiden dynaamista olemusta.

Julkistuksessa kuulijat kutsuttiin matkalle Pohjoismaiden paviljonkiin, jossa luottamus ja yhteistyö ovat olennaisia tekijöitä. ”Nordic Circle” juontuu pohjoismaisten yhteiskuntien jokapäiväiseen elämään, arvoihin ja syvään luontosuhteeseen sekä korostaa maiden vahvaa sitoutumista kestävyyteen, innovointiin ja maailmanlaajuiseen yhteistyöhön. Projektille suunnitellaan parhaillaan nimeä ja teemoja kuvaavaa visuaalista ilmettä.

– Viisi Pohjoismaata tekevät maailmannäyttelyssä ainutlaatuista yhteistyötä rakentamalla yhteisen paviljongin. Yhteistyökyky ja sen vaatima luottamus toinen toisiimme on myös konseptin kulmakivi. Pohjoismainen paviljonki ja näyttely haluavat inspiroida kävijöitä ja kutsua heidät mukaan tarinaan, joka luo kestävää menestystä maailmanlaajuisesti, sanoo Suomen pääkomissaari Nita Pilkama.

– Konsepti edustaa sitoutumistamme yhteisiin innovaatioihin ja kestäviin ratkaisuihin, jotka ovat Pohjoismaiden näkökulmasta menestyksekkään tulevaisuuden perusta, hän jatkaa.

"Nordic Circle" -konsepti sekä paviljongin näyttelyn esittely saivat japanilaiselta medialta innostuneen vastaanoton ja lanseeraustilaisuus poiki paljon näkyvyyttä Pohjoismaiden hankkeelle. 



Nordicconcept3.jpg
Pohjoismaiden nimetyt pääkomissaarit. Vasemmalta Norjan Finn Kristian Aamodt, Tanskan Stine Guldmann, Suomen Nita Pilkama ja Islannin Ragnar Thorvardarson

Nordicconcept4.jpg
Tilaisuuden avasi Pohjoismaisen hankkeen hallituksen puheenjohtaja Magnus Schöldtz

Nordicconcept2.jpg
Pohjoismaiset vienninedistämisorganisaatiot vastaavat maailmannäyttelyn hankkeen järjestelyistä. Kuvassa projektitiimi maailmannäyttelyn maskotin Myaku Myakun kanssa

Lisätietoja 

Suomi Osakan maailmannäyttelyssä

Pohjoismaiden Expo 2025 nettisivu

Expo 2025 Osaka nettisivu