Siirry sisältöön
Uutinen 08.05.2024

Tekoäly uudistaa toimitusketjujen tiedonhallintaa ja liiketoimintaa

Business Finlandin rahoittamassa AI-SIM-hankkeessa luodaan uutta tietoa älykkäämmästä toimittajatiedonhallinnasta ja uuden teknologian muuntamisesta käytännön liiketoimintahyödyiksi.

Vuoden alussa käynnistyneen AI-SIM (NLP-AI liiketoiminnan ja toimittajatiedon hallinnan radikaalina uudistajana) -hankkeen suunniteltu kesto on kaksi ja puoli vuotta. Hankkeen laajuus on noin 2,7 miljoonaa euroa, josta Business Finlandin Co-Innovation-rahoituksen osuus on 1,5 miljoonaa euroa. Projektikonsortio rakentuu Tampereen yliopiston tuotantotalouden yksikön ja Turun yliopiston TurkuNLP-tutkimusryhmän sekä kolmen yrityksen (AGCO-Power, Sievo ja Integrata) tiiviin yhteistyön ympärille. Lisäksi mukana on laajempi yritysverkosto sekä kansainvälisiä kumppaneita tukemassa tutkimusta ja tarjoamassa sovelluskohteita kokeiluille.

– Datatalous on kriittinen osa modernia globaalia liiketoimintaa. Datan hyödyntämisellä ja jakamisella voidaan nostaa yrityksen kilpailukyky kokonaan uudelle tasolle. AI-SIM on hieno esimerkki laajasta haastavasta yhteisprojektista, joka tähtää Suomen talouden uudistamiseen. Data Economy -ohjelmamme on innolla mukana kiihdyttämässä tällaisia hankkeita ja suomalaista datatalouden osaamista kansainväliseen tietoisuuteen, kertoo ohjelmajohtaja Kari Klossner Business Finlandista.

Lue lisää AI-SIM-projektista

Tutustu Data Economy -ohjelmaan