Siirry sisältöön
Uutinen 22.05.2024

Veturiekosysteemeissä tapahtuu

Eri alojen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa vauhdittavia veturiekosysteemejä on jo yli 20. Nämä veturit eivät seiso varikolla, vaan kiitävät kumppaneineen vauhdilla eteenpäin.

Tunnetko esimerkiksi Valion Food 2.0 -hankkeen, jonka tavoitteena on luoda Suomeen kestävän tuotannon pohjalle rakentuva ruokajärjestelmä? Valio on käynnistänyt laaja-alaista yhteistyötä sekä tutkimus- ja kehitysprojekteja kumppaniensa kanssa. Tavoitteet ovat korkealla: Valion ja yhteistyöverkoston tavoitteena on yhteensä 100 miljoonan euron lisäsatsaus tutkimus- ja kehitystoimintaan viiden vuoden aikana, ja ruokajärjestelmään kytkeytyvän viennin kasvatus yli miljardilla eurolla. Vielä ehtii ilmoittautua 17.6. järjestettävään Food 2.0 ecosystem kick off -tapahtumaan. Tutustu vetureihin ja niiden tuleviin tapahtumiin.

Hakeudu kumppanina mukaan vetureiden kyytiin

Business Finland tarjoaa kumppanuusrahoitusta vetureiden tiekarttojen mukaisille TKI-hankkeille. Tiekartat ovat veturiyritysten näkemyksiä siitä, millaisia ratkaisuja, teknologioita, ja osaamisia tarvitaan määriteltyjen missioiden saavuttamiseen. Yritysten ja tutkimusorganisaatioiden sekä yksittäisten yritysten hankkeille tarkoitettua rahoitusta voi hakea jatkuvasti. Tutkimusorganisaatioiden hankkeille on kaksi hakua vuodessa. Seuraava tutkimusorganisaatioiden rahoitushaku umpeutuu 30.8.2024.

Uusia vetureita raiteille

Uusia vetureita haetaan jälleen haastekilpailulla. Projektiehdotusten tulee tarjota ratkaisuja merkittäviin tulevaisuuden haasteisiin, joko missioihin tai merkittäviin teknologiahaasteisiin. Voittajiksi valittavien veturiyritysten tulee lisätä huomattavasti TKI-toimintaansa Suomessa sekä luoda uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Haastekilpailun ensimmäinen vaihe umpeutuu 5.9.2024.

Lue lisää Business Finlandin rahoituksesta veturiyrityksille ja niiden ekosysteemeille