Siirry sisältöön

5/3

Haku 2.1.-5.3.2024

EP PerMed -kumppanuushaku: Identification or Validation of Targets for Personalized Medicine Approaches (PMTargets)

Eurooppalainen EP PerMed -kumppanuusohjelma, joka edistää yksilöllisten lääketieteellisten lähestymistapojen kohteiden tunnistamista tai validointia.

Lisätietoja

Norma Jäppinen
norma.jappinen (at) businessfinland.fi

Helena Myllyharju
helena.myllyharju (at) businessfinland.fi

Haku on päättynyt!

European Partnership for Personalized Medicine (EP PerMed) -kumppanuus käynnistyi tammikuussa. Kumppanuudessa on mukana yli 50 partneria ja rahoittajaa eri EU-maista. Suomessa rahoittavina organisaatioina toimii Innovaatiorahoituskeskus Business Finland ja Suomen Akatemia.

Kymmenvuotisen ohjelmakauden ensimmäinen haku Joint Transnational Call (JTC2024) “Identification or Validation of Targets for Personalized Medicine Approaches (PMTargets)” avautui tammikuussa. Haun alustava budjetti on noin 45 M€, josta Business Finlandin avustusbudjetti on enintään 3 M€.

EP PerMedin tavoitteena on rahoittaa tutkimusta, joka edistää yksilöllisten lääketieteellisten lähestymistapojen kohteiden tunnistamista tai validointia. Kumppanuuden ensimmäisessä haussa hakijoiden on yhdistettävä uusien ja edistyneiden kohteiden tutkimus biomarkkeritutkimukseen (companion diagnostics). Konsortioiden edellytetään olevan kansainvälisiä, poikkitieteellisiä ja sektoreita ylittäviä. Aiehakemuksesta on selkeästi käytävä ilmi suunnitellun tutkimuksen yksilöllisen lääketieteen näkökulma.

Haun tavoitteita

  • Tukea tutkimuksellisia hankkeita, joilla pyritään tunnistamaan tai validoimaan kohteita yksilöllisille lääketieteellisille lähestymistavoille yhdessä täydentävien biomarkkerien tai muiden merkkiaineiden kehittämisen kanssa, jotta voidaan seurata hoitotuloksia ja potilaiden jakautumista.
  • Kannustaa ja mahdollistaa monitieteistä yhteistyötä yhdistämällä prekliinistä ja kliinistä tutkimusta translationaalisissa projekteissa. Usean toimijan tutkimusta halutaan rohkaista hyödyntämällä joukkoa muita asiaankuuluvia tieteenaloja, kuten bioinformatiikkaa/terveysinformatiikkaa/datatutkimusta, ELSA-tutkimusta, toteutustutkimusta tai haun aiheeseen liittyvää terveystaloustutkimusta, sisältäen myös loppukäyttäjänäkökulman analyysiä yksilöllisen lääketieteen ratkaisujen käyttöönoton tueksi.
  • Kannustaa eri alojen välistä yhteistyötä ottamalla mukaan yksityinen sektori (esim. pienet ja keskisuuret sekä suuret yritykset), teollisuus sekä sääntely-/HTA-virastot ja potilasjärjestöt.
  • Hankkeet saavat kohdistua mihin tahansa sairauteen.

Konsortio

Tähän hakuun voivat osallistua yritykset ja tutkimusorganisaatiot osana kansainvälistä konsortiota. Haun periaatteiden mukaan Business Finland voi rahoittaa enimmillään kahta suomalaista organisaatiota yhdestä konsortiosta. Kannustamme erityisesti yrityksiä osallistumaan konsortioihin. Julkisen tutkimuksen tulosten on oltava laajasti hyödynnettävissä elinkeinoelämässä. Hakijaorganisaatioista riippuen Business Finland käyttää Co-Innovation tai Co-Research-rahoituspalveluita.

  • Co-Innovation: Tutustu vaatimuksiin. Poikkeuksellisesti yksi suomalainen tutkimusorganisaatio ja yksi suomalainen yritys riittävät muodostamaan Co-Innovation-konsortion. Myös yksittäiset suomalaiset yritykset tai kahden yrityksen muodostamat suomalaiset konsortiot käsitellään Co-Innovation-hakemuksina.
    Co-Research: Tutustu vaatimuksiin. Mikäli kaksi tutkimusorganisaatiota tai yksi tutkimusorganisaatio ilman suomalaista yritystä omalla projektillaan hakevat rahoitusta, käytetään rahoitusmuotona Co-Research-rahoitusta. Rahoituksen vaatimuksena on tutkimusorganisaation budjettiin verraten vähintään 10 % suuruinen yritysrahoitus tutkimusorganisaatiolle.

HUOM! Olethan yhteydessä Business Finlandin yhteyshenkilöihin jo ennen aiehakemuksen jättämistä. JTC2024-kriteerien lisäksi rahoitettavien hakijaorganisaatioiden ja projektien on täytettävä Business Finlandin rahoituskriteerit, jotka on esitelty rahoitusehdoissa ja verkkosivuillamme.

Alustava aikataulu

Haku on kaksivaiheinen

  • Aiehaku 5.3.2024 mennessä.
  • Toiseen vaiheeseen edenneille hakijoille (hakemuksen koordinaattorille) lähetetään toukokuun 20.pvä tienoilla pyyntö lähettää varsinainen hakemus.
  • Varsinaisen hakemuksen määräaika 20.6.2024
  • Rahoituspäätökset pyritään tekemään vuoden 2024 loppuun mennessä.
  • Projektit alkavat 2024/2025 vaihteessa

Hakemukset lähetetään arvioitavaksi EP PerMed -hakuportaalin välityksellä

Projektien suomalaiset osallistujat jättävät erillisen hakemuksen kansalliselle rahoittajalle/Business Finlandille haun 2-vaiheessa. Hakijat saavat asiasta erillisen ohjeistuksen. Lisää tietoa hausta ja kriteereistä:
Hakuportaali
Rahoitusehdot