Siirry sisältöön
Uutinen 21.11.2023

Av-alan tuotantokannustin 2024

Dance Brothers on Endemol Shine Finlandin Netflix:ille tuottama sarja, joka oli yksi tuotantokannustinta saaneista tuotannoista vuonna 2023. Valokuvaaja: Ansen Sarkisiants

Audiovisuaalisen tuotantokannustimen budjetti vuodelle 2024 on noin 10 miljoonaa euroa. Budjetin mahdollinen 10 miljoonan euron lisäys päätetään eduskunnassa vuoden lopulla. Business Finlandin hallinnoima AV-tuotantokannustimen rahoituspalvelu avataan 2.1.2024 kello 8.15, mistä lähtien hakemuksia voidaan ottaa vastaan.

Rahoituksen vähimmäisvaatimuksiin ei tehdä muutoksia vuonna 2024. Sen sijaan hakemukseen ja raportointiin on tehty muutoksia.

Muutokset 2024

1. Projektin on käynnistyttävä 12 kuukauden kuluessa rahoituspäätöksen myöntämisestä Suomessa syntyvien kustannusten osalta.

  • Liian varhaisessa vaiheessa lähetettyjen hakemusten vaillinaisuus sekä projektien käynnistymisen viivästyminen työllistävät ja vaikeuttavat valmiimpien projektin rahoitusta.

2. Ehdollisen päätöksen ehdon täydentämisen määräaika alenee neljästä kuukaudesta enintään kahteen kuukauteen

  • Alku- ja loppuvuoden hakemukset ovat tasavertaisemmassa tilanteessa ehdon määräajan osalta.

3. Kustannus- ja sisältöraportin yksittäinen jakso voi olla vähintään 6 kuukautta.

Kohtiin 1 ja 2 voidaan myöntää jatkoaikaa harkinnanvaraisesti. Siihen vaikuttaa muun muassa sisällä olevien hakemusten sekä myöntövaltuuden määrä.

Raportin täyttämistä on helpotettu ohjeistuksella sekä yhtenä tapahtumana tehtävällä kustannus- ja sisältöraportilla. Uusina seurantakysymyksinä pyydetään työllisten lukumäärä sekä projektin aikana syntyneet vientitulot. Business Finlandin uusi raportointijärjestelmä pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian. 

Täydellisiin rahoitusehtoihin ja ohjeisiin voi tutustua AV-tuotantokannustimen sivuilla

Lisätietoja:

Merja Salonen
tuotepäällikkö
merja.salonen (at) businessfinland.fi 

Petteri Halme
rahoitusasiantuntija
petteri.halme (at) businessfinland.fi