Siirry sisältöön
Uutinen 02.10.2024

Innovaatiosetelin ja Group Explorerin haut suljetaan 17.10.2024

Innovaatioseteli ja Group Explorer -rahoituspalvelujen haut suljetaan torstaina 17.10.2024 kello 23:59. Hakujen sulkemisella varaudutaan Business Finlandin rahoitusvaltuuden painopisteen muutokseen vuodenvaihteessa.

23.9.2024 julkaistussa valtion talousarvioesityksessä Business Finlandin rahoituksen painopiste siirtyy entistä enemmän tutkimus- ja kehityshankkeiden rahoittamiseen ja vastaavasti joudutaan tekemään karsintaa muihin kuin tutkimus- ja kehitystyöhön kohdistuviin rahoituspalveluihin. Valtion talousarvio hyväksytään eduskunnassa joulukuussa.

Innovaatiosetelin ja Group Explorerin haut on päätetty sulkea 17.10.2024, jotta Business Finland ehtii käsitellä saapuneet hakemukset vielä loppuvuoden aikana. Innovaatioseteliin ja Group Exploreriin ei ole varattu myöntövaltuutta vuodelle 2025.  

Mitä rahoituspalvelun haun sulkeutuminen tarkoittaa?

Haun sulkeuduttua asiointipalvelussa ei voi avata uusia hakemuksia eikä lähettää keskeneräisiä hakemuksia, jotka on luotu ennen haun sulkeutumista.

Miksi suljettaviksi valittiin juuri nämä rahoituspalvelut?

- Pahoittelemme rahoituspalvelujen sulkemisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Vaihtoehtoja on kuitenkin pohdittu tarkasti, sillä haluamme varmistaa, että käytämme pienentyviä muuhun kuin tutkimus- ja kehitystyöhön kohdistuvia resurssejamme mahdollisimman tehokkaasti, sanoo johtaja Timo Metsä-Tokila Business Finlandista.

- Innovaatioseteli päätyi suljettavaksi, koska se ei ole täysin täyttänyt sille asetettuja tavoitteita. Se on synnyttänyt vain rajallisesti uutta TKI-toimintaa ja kehittämistyön jatkumoita muiden rahoituspalvelujemme piiriin.  Group Explorer -rahoituspalvelun käyttö on puolestaan ollut vähäistä, ja asiakaspalautteen perusteella palvelu on koettu melko työlääksi. Vaikka Group Explorer -palvelu päättyy, markkinamahdollisuuksien selvittämiseen on edelleen saatavilla Market Explorer -rahoituspalvelu, Metsä-Tokila muistuttaa.

Yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen kohdistuvissa rahoituspalveluissa löytyy yhä vaihtoehtoja. Tutustu Business Finlandin rahoituspalveluihin ja niiden kriteereihin.